Recent verscheen in de reeks ‘European Family Law Series’ (EFL) het boek getiteld ‘Elderly Care and Upwards Solidarity: Historical, Sociological and Legal Perspectives’ onder editorschap van de Rethinkin-leden Prof. dr. Elisabeth Alofs (VUB) en Prof. dr. Wendy Schrama (Universiteit Utrecht).

Dit boek bekijkt de juridische en maatschappelijke uitdagingen die de vergrijzing van de bevolking in verschillende Europese landen met zich meebrengt. Het boek bevat bijdragen van auteurs uit verschillende disciplines (sociologie, geschiedenis en recht) en uit verschillende landen (België, Engeland, Duitsland, Nederland en Spanje).

Dit boek bundelt de onderzoeksresultaten voortvloeiend uit de Rethinkin-onderzoekslijn in de periode 2015-2019 rond ouderenzorg en meer bepaald de verhouding tussen intergenerationele solidariteit binnen families enerzijds en sociale zekerheids- en marktmechanismen anderzijds.

Het boek is vanaf 1 juli 2020 verkrijgbaar bij Intersentia. Voor meer informatie en het bestellen van deze uitgave: https://intersentia.be/nl/elderly-care-and-upwards-solidarity.html